Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Adas Polow

Adas Polow

Door: googoosh

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2006

Ingrediënten 4 personen


* linzen, 400 grams
* basmati rijst, 500 grams
* lamsgehakt, 400 grams
* dadels (ontpit), 100 grams
* rozijnen, 120 grams
* saffraan, 1/2 teaspoon
* uien, 2 large
* plantaardige olie
* zout
* zwarte peper



Saffraan Rijst, met Linzen, Vlees, Rozijnen en Dadels

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week rijst in water voor 3-4 uren, kook dan de rijst 10-15 minuten in gezouten water zacht in pan een antiaanbaklaag. Zeef de rijst dan in een grote zeef.
Breng 2-3 bekers van water aan de kook. Spoel linzen schoon en voeg toe. Kook over middelmatige hitte voor ongeveer 15-20 minuten tot ze zacht en gaar zijn.

Schil en snijd de uien fijn en bak ze in olie goudbruin. Voeg lamsgehakt toe, zout, zwarte peper en bak over middelmatige hitte in ongeveer 10 minuten. Voeg er een beker heet water aan toe en en kook tot water geabsorbeerd is.

Bereidingswijze


Spoel de rozijnen en dadels schoon. Giet een halve beker water en wat olie olies in de pan met de antiaanbaklaag. Schep er de helft van de rijst in. Volg met vlees, linzen, rozijnen, dadels. Voeg dan het restant van de rijst toe. Kook over lage hitte voor ongeveer 20 minuten. Los saffraan in een kwart heet water op, schenk over de rijst en stortbui over de rijst op.

Serveertip

Vermeng goed voor het opdienen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van googoosh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top