1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Japans Gegrillde Zwaardvis

Japans Gegrillde Zwaardvis

Door: mowi

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2006

Ingrediënten 6 personen


6 zwaardvis steaks, ca 2,5 cm dik
4 teentjes knoflook, geperst
ca. 4 cm gember, geraspt
3 el japanse sojasaus
2 el mirin = Zoete rijstwijn of "zoete sake". Kan vervangen worden door zoete sherry.
1 el sake



Gegrillde Zwaardvis

Je kunt wat meer van de saus maken en die apart inkoken, dit is een teriyaki saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng soja, knoflook, sake en mirin. Marineer de vis hierin.

Verwarm de bbq of grillpan voor tot super heet. Grill de vis tot medium gaar, ca. 4 minuten per kant. Vlak voordat het klaar is nogmaals bestrijken met de marinaden en laten grillen tot de 'saus opdroogt'.

Serveertip

Serveren als deel van een japanse maaltijd met rijst en wat roerbak spinazie. Ook erg lekker met tonijn i.p.v. zwaardvis!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top