1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Zwaardvis met Salmorigliosaus

Zwaardvis met Salmorigliosaus

Door: mowi

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2006

Ingrediënten 6 personen


1 dl olijfolie
0,4 dl citroensap
2 el heet water
6 el gehakte peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
1 el gedroogde oregano

6 zwaardvisfilets van ca. 2 cm dik



Recept van Epicurious. Lekker voor de komende zomer op de bbq.

The Strait of Messina is a rich source for swordfish, which the Sicilians prepare in many ways. Here it is at its simplest: grilled and served with salmoriglio sauce. (In Sicilian, it is sammurigghiu sauce.) The words means "brine", a translation that does not convey the taste or texture of this cooked blend of olive oil, lemon juice, garlic and herbs. Serve with bread and pour a white wine, preferably Sicilian. For dessert, offer cannoli from the bakery.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bbq klaar of verwarm de grill voor.

Bereidingswijze

Zet een pannetje op voor au-bain-marie verwarming. Doe in de au-bain-marie pan de olie en verwarm. Roer daar de citroensap bij, 2 el heet water. Voeg dan de peterselie, knoflook en oregano toe. Nog 5 minuten doorverwarmen, breng op smaak met peper en zout en houd apart.

Smeer de vis in met de saus en bestrooi met peper en zout aan alle kanten. Grill de vis tot ie net gaar is en bedruip met nog wat van de saus.

Serveertip

Ook erg lekker met tonijn i.p.v. zwaardvis!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top