1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Boeuf bourguignon
  5. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Door: mowi

  • Frans, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gr. riblappen * 75 gr. ontbijtspek * 2 sjalotjes * 70 gr. boter * 20 zilveruitjes * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 el. bloem * 2 dl. rode wijn * 2 dl. runderbouillon (van 1/2 tablet) * peper en zout naar smaak toevoegen * takje verse thijm * 1 laurierblad * 100 gr. champignons * 1 el. maïzena * 1 el. verse, gehakte, peterselie.


Verder heb je nodig


Braadpan


Boeuf Bourguignon (Bourgondische stoofpot)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de riblappen in dobbelstenen en het spek in kleine blokjes of reepjes. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de ziveruitjes doormidden.

Bereidingswijze

Verhit in de braadpan het grootste deel van de boter en bak hierin ca. 2 min. het spek. Neem het spek uit de pan, zet het vuur hoog en bak het vlees aan alle kanten bruin.
Zet het vuur zacht. Voeg de rest van de boter toe en bak de sjalotjes en de zilveruitjes even mee. Roer de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem. Laat dit alles 1 min. zachtjes bakken. Voeg dan de even verwarmde wijn toe en de hete bouillon. Doe zout, peper, thijm, laurierblad en gebakken spekjes in de pan. Laat het vlees met de deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven. Snijd de champignons in plakjes, bak deze twee min. in wat boter en doe ze de laatste 10 min. bij het vlees. Bind de saus desgewenst met wat aangelengde maïzena. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.

Serveertip

Stoofpotten met wijn zijn de dag na het maken nog lekkerder



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top