tomatentaart met uienmarmelade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2006

Een verrassende taart in geuren en kleuren!!!
Heerlijk, is de moeite waard om eens op tafel te brengen!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor marmelade: 2 el olijfolie, 4 grote uien,
1/2 el balsamicoazijn, 1 tl. rietsuiker, 1-2 laurierblaadjes, zout en peper.
Voor de taart: 1 blikje super croissantdeeg, 4
aardappelen, 10 tomaten, takjes tijm en rozemarijn, 3 el pijnboompitten, 50gr. zwarte olijven, 2 eieren, 50gr. vers geraspte parmezaanse kaas, bosje basilicum.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

uien in ringen snijden, aardappelen in plakken,
tomaten halveren.
Verwarm de oven voor op 200gr.

Bereidingswijze

Verhit voor de marmelade de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit in hierin de uien glazig. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en 1 dl. water toe. Laat 30 min.zachtjes koken, totdat de uien zacht zijn geworden. Voeg eventueel tussentijds nog wat extra water toe. Laat de marmelade afkoelen en maak op smaak met zout en peper.
De Taart: bekleed voor de taart een bakvorm met het deeg zo, dat het iets boven de zijkanten uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in. Bedek deze met een dikke laag uienmarmelade en verdeel daar de aardappelen, tomaten, kruiden, pijnboompitten en olijven
over. Klop de eieren los met de kaas
en zout en peper naar smaak. Schenk dit mengsel over de vulling en bak de taart in 30 min. bruin en gaar. Garneer met basilicum.

Serveertip

Men kan ook nog garneren met ansjovisfilets. En de uienmarmelade is ook heerlijk op pizza's of bij gegrild vlees.

Drink er een lekkere glas wijn bij.

Eet smakelijk!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten