1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Glaasje met komkommergranite met sesamkletskop

Glaasje met komkommergranite met sesamkletskop

Door: jherman

  • Fusion, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2006

Ingrediënten 8 personen


Granite:

2 Komkommmers
2 dl Suikerwater
Azijn

Sesamkletskop:

100 g poedersuiker
30 g bloem
60 g sesamzaad
40 g sinasappelsap
60 g gesmolten boter


Verder heb je nodig


Staafmixer
Bakpapier
Platte bak


Heerlijk samen met in soja gestoofde groentes en een mooie plak verse tonijn

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de granite:

Schil de komkommer, pureer en zeef zodat het komkommersap overblijft. Meng 1dl water met 100g suiker en laat oplossen. Meng met het water en azijn, totdat het een frisse zoetzure smaak heeft. Doe in een platte bak en zet in de vriezer.

Voor de kletskop:

Meng alle ingredienten voor het beslag. Eerst de suiker, bloem en zaadjes, daarna de andere erdoor mixen.

Bereidingswijze

Roer om het uur met een vork door het ijs, zodat je grove schilfers krijgt.

Maak met een lepel platte ronde cirkels op het bakpapier. 5 cm doorsnee is voldoende, want ze vloeien nog redelijk uit. En zet ze in een oven van 180 graden totdat ze bruin zijn. Laten afkoelen en luchtdicht bewaren.

Serveertip

Schep in een smal glaasje de granite en serveer met een kletskop erop.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jherman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top