Heerlijke Luikse wafels geserveerd met ijs

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2006

Leuk nagerecht! Je moet wel een wafelijzer hebben.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 500 gr bloem
  • 14 gr gedroogde gist
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 120 ml warme melk
  • 120 ml water, gemengd met de melk
  • 1 ei
  • 250 gr boter
  • 1 el honing
  • 1 tl zout
  • 200 gr suikerbrood, in stukjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Meng gist. 350 gr bloem en suiker, voeg dan melk , water en ei toe, laat 15 minuten rijzen.
  • Voeg dan de boter en de rest van de bloem toe met de stukjes suikerbrood
  • Meng tot een deegbal ontstaat en laat het 10 minuten rijzen. Verdeel het in balletjes van ongeveer 90 tot 140 gram afhankelijk van de grootte van de wafel.
  • Bak de deegballetjes in heet wafelijzer in circa 10 minuten goudbruin en gaar,

Serveertip

Serveer met een bolletjes ijs of vers fruit

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten