Bali telor van Winny Fred

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Dit was een onderdeel van een rijsttafel die mijn moeder maakte. Meestal maak ik van gekookte eieren sambal goreng telor, maar dit is een heerlijke gerecht omdat af te wisselen. Dit gerecht kan ook met gebakken tempee gemaakt worden.

Deel dit recept

Ingrediënten
Gepelde gardgekookte eieren, 1 grote ui (gesnipperd), 1 knoflookteen (fijngesnipperd), 2 of meer theelepels sambal, trassi (fijngewreven), 2 eetlepels kakitiga (zoete ketjap), 1 djeroek poeroet blaadje, 1 stuk sereh gekneusd, zout, suiker en asamwater
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De uien, knoflook, sambal en fijngewreven ingredienten tezamen voegen en in wat olie licht geel fruiten, Prik wat in de eieren en voeg deze eraan toe. Bak dit even met elkaar.

Voeg 1 kopje water toe, ketjap en assamwater naar smaak. Voeg de overige ingredienten eraan toe en laat het koken tot het wat ingedikt is.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inge1956 avatar
inge1956

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten