Bali telor van Winny Fred

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2006

Dit was een onderdeel van een rijsttafel die mijn moeder maakte. Meestal maak ik van gekookte eieren sambal goreng telor, maar dit is een heerlijke gerecht omdat af te wisselen. Dit gerecht kan ook met gebakken tempee gemaakt worden.

Deel dit recept

Ingrediënten
Gepelde gardgekookte eieren, 1 grote ui (gesnipperd), 1 knoflookteen (fijngesnipperd), 2 of meer theelepels sambal, trassi (fijngewreven), 2 eetlepels kakitiga (zoete ketjap), 1 djeroek poeroet blaadje, 1 stuk sereh gekneusd, zout, suiker en asamwater
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De uien, knoflook, sambal en fijngewreven ingredienten tezamen voegen en in wat olie licht geel fruiten, Prik wat in de eieren en voeg deze eraan toe. Bak dit even met elkaar.

Voeg 1 kopje water toe, ketjap en assamwater naar smaak. Voeg de overige ingredienten eraan toe en laat het koken tot het wat ingedikt is.

Laatste reacties

chipotle avatar
chipotle 13-03-2009

Heerlijk! we maakten tot dusver altijd een piendang telor, maar deze is lekkerder, heerlijk door de sereh en het asemwater. dankjewel Chris

harmony avatar
harmony 26-10-2006

Hou erg van dit soort eiergerechten. Kakitiga ken ik niet, is dat te vergelijken met de ketjap manis? En wat voor soort sambal gebruik jij hiervoor? Mij lijkt de badjak lekker, maar misschien wordt het geheel dan wat te zoetig? Groet, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten