Seroendeng van Winny Fred

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-09-2006

Meestal kocht ik de reroendeng bij de Toko, maar deze van mijn moeder vond ik heel erg lekker. Voortaan ga ik het zelf maken. Zonder de pinda's is het ook heerlijk om het aan het einde van het bakken van de Empal het toe te voegen.

Deel dit recept

Ingrediënten
geschaafde kokos, suiker, laos, ketoembar, zout, gebakken uien.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

kokos zachjes roosteren in een tefalpan zonder olie, blijven roeren. Toevoegen mengsel van suiker, zout, royaal laos en ketoembar, eventueel pinda's en knoflookpoeder. De gebakken uien aan het einde toevoegen. Wanneer het goudbruin is dan is de seroendeng gaar. reken erop het vuur op tijd uit te draaien, want het gaart nog even door.

Laatste reacties

maryh avatar
maryh 21-01-2007

<img src=http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20070121121348.jpg>

inge1956 avatar
inge1956 07-09-2006

Ik lees in kookboeken zeer veel recepten van seroendeng. Met zonder suiker, knoflook, trassi, ketoembar, assem enz. Voor mij is de smaak van kokos essentieel in de ketoembar. Stop je het vol met kruiden dan gaat deze smaak verloren.

jdenhaan avatar
jdenhaan 07-09-2006

Blij dat je het zelf lekker vindt. Dit is wel erg eenvoudig en een goed voorbeeld hoe in Nederland de Indonesische keuken vervlakt. Serundeng zonder knoflook, asem water of citroen sap, salam blad, trassi? Witte suiker i.p.v. gulai Jawa? Is de ui zelf gebakken of kant en klaar gekocht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten