Varkenshaas met rabarber en gember

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2006
  • Varkenshaas met rabarber en gember

    Varkenshaas met rabarber en gember

    Varkenshaas met rabarber en gember

Frans anders dan anders, rabarber wordt in Frankrijk eigenlijk alleen voor nagerechten en gebak gebruikt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g varkenshaas, 100 g spekjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 1 bouillonblokje, 1 eetlepel bruine suiker, 2 dl bier, 1 kg rabarber, 60 g boter, 1 eetlepel geraspte gember, 150 g suiker,1 takje peterselie, 2 bolletjes gekonfijte gember,peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

knoflook en ui fijnsnipperen, vlees in 1,5 cm dikke plakjes snijden. rabarber in stukken van 3 cm snijden. gemberbolletjes in fijne reepjes snijden.

Bereidingswijze

de raberbar 1 min koken, afspoelen met koud water en uit laten lekken. het vlees in de hete olie aan beide kanten bruin bakken, ongeveer 3 min. per kant en uit de pan nemen, in dezelfde pan de spekjes bakken, als ze bruin zijn uit de pan scheppen. wat van het vet weggooien, de pan niet afwassen. de ui en de knoflook even bakken, de bruine suiker erbij en het bier, bouillonblokje erboven verkruimelen. vlees en spekjes er weer bij , peper en zout naar smaak, deksel erop en 15 laten sudderen. Boter smelten in een koekepan op zacht vuur, rabarber, geraspte gember en suiker toevoegen en 10 min zachtjes laten pruttelen. af en toe roeren. haal het vlees uit de pan (warmhouden) en laat de jus inkoken tot een caramelachtige saus.

Serveertip

Zie foto, garneren met gembersnippers , fijngeknipte peterselie en enkele slablaadjes.
Lekker met aardappelen (gekookt, gebakken, puree,....)

Laatste reacties

laatje11 avatar
laatje11 27-05-2011

Ziet er onwijs lekker uit. Ik had rabarber gehaald en zocht iets om dit in te verwerken. Net nog even de overige boodschappen gedaan. Dit gaat hem worden vanavond! Thnx

dekeusterjl avatar
dekeusterjl 08-04-2009

ik heb ook dit recept meegenomen, ik dacht dat ik vanmiddag hier iets had geschreven en het staat er niet! bedankt Nelly, liefs, Jeannine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten