1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. aardappelpuree met knoflook

aardappelpuree met knoflook

Door: vkooksterretjev

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2006

Ingrediënten 6 personen


3 bollen knoflook,in teentjes verdeeld,ongepeld
120 gr boter
1,5 kg bloemige aardappels,in vieren
1,2 tot 1,8 dl melk
zout en peper


Verder heb je nodig


Pan ,keukenmachine ,puree stamper of knijper
garde


De zoete smaak van gekookte knoflook wordt uitstekend opgenomen door deze romige aardappelpuree.lekker met vlees of vis.of veggie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.
breng een pan water aan de kook,voeg tweederde van de teentjes toe,breng het water weer aan de kook en laat de teentje 2 minuten koken.giet af en pel de teentjes.rooster de overgebleven teentjes in in een grillpan.
2
smelt de helft van de boterin een zware bakpan en bak de geblancheerde teentjes in de afgedekte pan totdat ze zacht en goudgeel zijn.haal de pan van t vuur,laat de knoflook afkoelen en pureer hem in een keukenmachine.
3
kook de aardappelen gaar in gezouten water,giet ze af en pureer ze.zet de pan weer op matig vuur en laat de pureebin 1 a 2 minuten droog worden.
4
verhit de melk en klop hem geleidelijk door de aardappels samen met de rest van de boter en de knoflookpuree.breng op smaak met zout en peper en serveer de puree met de geroosterde tenen knoflook



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vkooksterretjev
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top