1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Poulet Provencal: Provencaalse kip uit de oven

Poulet Provencal: Provencaalse kip uit de oven

  • Frans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2006

Ingrediënten 4 personen


- 4 ontvelde kippebouten (maiskip; scharrelkip) (met vel kan ook, maar dat is vetter; origineel = hele kip).
- olijfolie
- kruidenzout (herbamare), versgemalen peper
- 4 tot 6 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd.
- verse rozemarijn, basilicum en tijm


Verder heb je nodig


Ovenschotel


Heel geurig en smaakvol. Toch eenvoudig te bereiden. Vrijwel al het vet komt van de kip, dus als je dit niet (overmatig) gebruikt bevat het niet veel calorien.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven aanzetten: 225 graden.
Kruiden wassen, drogen. Rozemarijn evt. grof snijden.
Bestrooi kippenbouten met peper en zout

Bereidingswijze

Vet ovenschotel in. Giet een beetje extra olie op de bodem en de helft van de knoflook en kruiden. Leg de kippenbouten erin en bestrooi met de rest van de kruiden en wat olie.
Bak kip gedurende minimaal 45 min.
Bedruip frequent! En herrangschik de bouten (= + kruiden) af en toe (zodat ze allen mooi bruin kleuren).
Heet opdienen, schep de kruiden met zo min mogelijk vet over de bouten.

Serveertip

Dit vraagt om een neutrale combinatie met bijv. aardappeltjes of krieltjes en sperziebonen of broccoli en/of een salade.
© Bruna Culinair Frankrijk (1976)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top