1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Couscous
  5. Leidse couscous

Leidse couscous

  • , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2006

Ingrediënten 3 personen


(volkoren) couscous 300g - 2 harde (grote) uien - 1 stok prei - peterselie - bosje tijm (niet te zuinig)- evt. basilicum - blik tomaten (heel of in stukjes; of gepelde verse (vlees)tomaten) - potje tacosaus - jong belegen leidse kaas (of goudse kaas met komijn) 250 g - olijfolie - bouillonpoeder - (kruiden)zout - verse peper - evt. wat room of melk


Verder heb je nodig


Hapjespan, spatel, snijplank


Vegetarisch recept (volledig), heeft wat weg van stamppot door zijn smeuige karakter, maar dan wel apart en heel smaakvol. Makkelijk te maken. Recept nr. 1 van mijn jongste dochter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en snijd alle groenten & kruiden. Ui in stukjes, prei in vrij dunne rondjes. Ris tijm van takjes. Evt. ook al kaas in blokjes snijden.
(ik doe alles meest tussendoor)

Bereidingswijze

Smoor de uien in olie. Als ze zacht worden tijm erbij, tomaten, prei. Na heel even sudderen couscous erbij. Vocht toevoegen + wat bouillon naar smaak + tacosaus. Couscous gaar laten worden, evt. water, room of melk toevoegen, moet smeuig blijven. Op smaak maken met peper en zout (niet teveel: kaas!)
Op zijn laatst peterselie en kaasblokjes erdoor.
Dien op als kaas net gesmolten is. Evt. wat verse basilicum erover.

Serveertip

Met frisse groene sla.
Evt. minder pittig maken door 1/2 tacosaus te gebruiken.
Hoeveelheid geschikt voor 2 ouders + 2 kinderen (of 3 volwassenen).
Makkelijk voor 2 dagen te maken.

© Elixer (dacht ik)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top