(volkoren) couscous 300g - 2 harde (grote) uien - 1 stok prei - peterselie - bosje tijm (niet te zuinig)- evt. basilicum - blik tomaten (heel of in stukjes; of gepelde verse (vlees)tomaten) - potje tacosaus - jong belegen leidse kaas (of goudse kaas met komijn) 250 g - olijfolie - bouillonpoeder - (kruiden)zout - verse peper - evt. wat room of melk
Hapjespan, spatel, snijplank
Vegetarisch recept (volledig), heeft wat weg van stamppot door zijn smeuige karakter, maar dan wel apart en heel smaakvol. Makkelijk te maken. Recept nr. 1 van mijn jongste dochter.
Was en snijd alle groenten & kruiden. Ui in stukjes, prei in vrij dunne rondjes. Ris tijm van takjes. Evt. ook al kaas in blokjes snijden.
(ik doe alles meest tussendoor)
Smoor de uien in olie. Als ze zacht worden tijm erbij, tomaten, prei. Na heel even sudderen couscous erbij. Vocht toevoegen + wat bouillon naar smaak + tacosaus. Couscous gaar laten worden, evt. water, room of melk toevoegen, moet smeuig blijven. Op smaak maken met peper en zout (niet teveel: kaas!)
Op zijn laatst peterselie en kaasblokjes erdoor.
Dien op als kaas net gesmolten is. Evt. wat verse basilicum erover.
Met frisse groene sla.
Evt. minder pittig maken door 1/2 tacosaus te gebruiken.
Hoeveelheid geschikt voor 2 ouders + 2 kinderen (of 3 volwassenen).
Makkelijk voor 2 dagen te maken.
© Elixer (dacht ik)
ggiea 05-06-2007
Jaqueline, ik heb het meegenomen bedankt.
Agnes