FRUITGRATIN

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2006
  • FRUITGRATIN

    FRUITGRATIN

    FRUITGRATIN

  • FRUITGRATIN

    FRUITGRATIN

    FRUITGRATIN

eigen foto; Een warm fruithapje met amandelcreme en een caramelkorstje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 eidooiers, 1,5 dl slagroom, 90 g suiker, 50 g gemalen amandelen, 2 theelepels maizena,6 gedroogde abrikozen of handje rozijnen, 600 g gemengd vers fruit (ananas, perzik, kiwi, banaan, peer, mango, witte druiven,......)in stukjes gesneden. evt bruine suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
eenspersoons ovenschaaltjes, 1,5 dl inhoud

Bereidingswijze

FRUIT schoonmaken , schillen en in stukjes snijden, mengen met de fijngesneden abrikozen of rozijnen en verdelen over de 6 bakjes.Een beetje aandrukken. (het gedroogde fruit neemt tijdens het bakken overtollig vocht op). CREME: au bain marie eidooiers met suiker schuimig kloppen . Maïzena en gemalen amandelen toevoegen. Slagroom verwarmen en al kloppend bij de massa gieten. De creme over de bakjes met fruit verdelen. Bakken in de oven( 160C), 25 min.

Bron

eigen recept

Serveertip

Lauwwarm serveren . Zo zijn de gratins al heerlijk, nog lekkerder: vlak voor het serveren bestrooien met bruine suiker en even laten caramelliseren onder de grill!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dinekeruit avatar
dinekeruit 12-04-2011

Hoi, ik vond het wel lekker, maar niet heel bijzonder, met name vond ik het wat te droog. Groetjes

heeryn avatar
heeryn 21-04-2009

Na alle lovende woorden gelezen te hebben wil ik binnenkort je fruitgratin uitproberen. Dat wordt dan wel zonder de amandelen maar een paar druppen likeur erbij moet toch ook een smaaktwist geven. Recept ziet er heerlijk uit. Bedankt, Tania

kookclub2006 avatar
kookclub2006 21-04-2009

Heel leuk!!!!!!! ha ha ha..... ik zacht de foto en wist direct van wie de dagrecept was. Nelly, namens de kookclub, Van Harte Gefeliciteerd met jou Recept van de Dag.[br][br] Groetjes Deon

adeline43 avatar
adeline43 16-04-2009

ik had er nog een paar over van gisteren en ik moet zeggen koud vond ik ze veel lekkerder(ook gekaramelliseert),gewoon heerlijk.Gr. Adeline

adeline43 avatar
adeline43 15-04-2009

we hebben het vandaag gegeten,het was hartstikke lekker,maar wel mierzoet.Volgende keer neem ik minder suiker.Ik had ook een scheutje amaretto gebruikt en cranberrys ipv rozijnen.En natuurlijk even laten caramelliseren met een brander,voor herhaling vatbaar.Groetjes, Adeline

samperio avatar
samperio 11-04-2009

Ik ga het morgen, 1e Paasdag, proberen. Neem het recept mee groetjes Saskia

novemberrain18 avatar
novemberrain18 20-03-2009

Meegenomen, bedankt! Groetjes Ines

elsa_h avatar
elsa_h 16-03-2009

vanavond gegeten, we vonden het heerlijk, zelfs de zoon``s vonden het lekker.er waren 2 toetjes over en de zoon die nooit fruit eet omdat dat "te gezond is"volgens hem heeft er 2 opgegeten :-) dus het was geweldig, en idd met wat likeur erdoor is ook een goed idee, dat ga ik de volgende keer uit proberen als we gasten krijgen. gr Yvonne

deonart avatar
deonart 16-03-2009

Gister deze nagerecht gemaakt. We vonden het lekker. De maten kloppen ook. Ik heb gedroogde cranberry (voor kleur en smaak contrast genomen i.p.v. rozijnen. En als fruit had ik kiwi, banaan en peer. Door de crème had ik een paar druppels brandy gedaan. Het is wel zoet, maar dit hoort wel bij deze ander ingrediënten vind ik. Het was ook leuk om een keertje weer au bain marie te koken.[br] Zo van mij een ja! Het was lekker en is een aanrader voor herhaling.

pwiggers avatar
pwiggers 12-03-2009

Hallo Nelly, Gisteren je hele menu gemaakt. Zie totale reactie bij Kookclub. Mijn man en ik vonden het ngerecht beiden lekker. Ik heb gedr.abrikozen, aardbeien, banaan en kiwi gebruikt. Geen amandelpoeder maar een scheutje amaretto in het fruit en geschaafde amandelen er bovenop. Voor herhaling vatbaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten