1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Kiwi
  5. FRUITGRATIN

FRUITGRATIN

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2006

Ingrediënten 6 personen


3 eidooiers,
1,5 dl slagroom,
90 g suiker,
50 g gemalen amandelen,
2 theelepels maizena,
6 gedroogde abrikozen of handje rozijnen,
600 g gemengd vers fruit (ananas, perzik, kiwi, banaan, peer, mango, witte druiven,......)in stukjes gesneden.
evt bruine suiker.


Verder heb je nodig


Eenspersoons ovenschaaltjes, 1,5 dl inhoud


FRUITGRATIN
FRUITGRATIN
FRUITGRATIN
FRUITGRATIN
FRUITGRATIN
FRUITGRATIN

Eigen foto;
Een warm fruithapje met amandelcreme en een caramelkorstje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

FRUIT schoonmaken , schillen en in stukjes snijden, mengen met de fijngesneden abrikozen of rozijnen en verdelen over de 6 bakjes.
Een beetje aandrukken. (het gedroogde fruit neemt tijdens het bakken overtollig vocht op). CREME: au bain marie eidooiers met suiker schuimig kloppen . Maïzena en gemalen amandelen toevoegen. Slagroom verwarmen en al kloppend bij de massa gieten.
De creme over de bakjes met fruit verdelen. Bakken in de oven( 160C), 25 min.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lauwwarm serveren . Zo zijn de gratins al heerlijk, nog lekkerder: vlak voor het serveren bestrooien met bruine suiker en even laten caramelliseren onder de grill!!

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top