Slanke Risotto

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2006

Past in het Sonja Bakkerdieet!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 koppen arboriorijst(al naar gelang de eter), 1 liter vegetarische groentenbouillon(blokje), 3 bosuitjes, 100 gr doperwtjes en 100 gram groene aspergetips, weinig olie om in te bakken, 2 el geraspte 20+ (boerenkaas), verse basilicum en zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met anti aanbakbodem, houten lepel of spatel

Voorbereiding

Snijd de bosuitjes fijn, maak de bouillon warm. Kook evt de aspergetips apart. Snijd de basilicum in reepjes.

Bereidingswijze

Verhit weinig olie in de pan en bak de uitjes glazig, voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glanzen, ze mogen niet kleuren. Voeg de bouillon lepel voor lepel toe, en roer telkens totdat alles is opgenomen, voeg ongeveer 5 minuten voor opdienen de groenten toe. Maak af met basilicum en kaas. Breng op smaak met peper en evt zout. Serveer direct.

Serveertip

Lekker met vlees in tomatensaus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten