Slanke Risotto
- Slanke keuken, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-09-2006
Past in het Sonja Bakkerdieet!
Ingrediënten 2 personen
2 koppen arboriorijst(al naar gelang de eter), 1 liter vegetarische groentenbouillon(blokje), 3 bosuitjes, 100 gr doperwtjes en 100 gram groene aspergetips, weinig olie om in te bakken, 2 el geraspte 20+ (boerenkaas), verse basilicum en zout en peper.Benodigdheden
Pan met anti aanbakbodem, houten lepel of spatelVoorbereiding
Snijd de bosuitjes fijn, maak de bouillon warm. Kook evt de aspergetips apart. Snijd de basilicum in reepjes.
Bereidingswijze
Verhit weinig olie in de pan en bak de uitjes glazig, voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glanzen, ze mogen niet kleuren. Voeg de bouillon lepel voor lepel toe, en roer telkens totdat alles is opgenomen, voeg ongeveer 5 minuten voor opdienen de groenten toe. Maak af met basilicum en kaas. Breng op smaak met peper en evt zout. Serveer direct.
Serveertip
Lekker met vlees in tomatensaus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties