zalm in bladerdeeg
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter
Ingrediënten 4 recipe.people
1pakje diepvries zalm(bijv.2 moten samen 250 gram )4plakjes bladerdeeg en een bakje boursinachtige kaas.(kan heel goed met de Val Blanc van de Aldi)dit geld ook voor de zalm hoorVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 241,70 kcal |
Koolhydraten | 13,50 g |
Eiwitten | 16,56 g |
Vetten | 13,34 g |
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bereidingswijze
De zalm door midden snijden zodat je 4 stukken krijgt.(de zalm moet dan wel bevroren zijn)De zalmstukken bestrijken met de kaas.Bladerdeegplakjes er omheen vouwen.
het geheel ongeveer 25 minuten bakken in de oven.Eventueel het deeg bestrijken met een losgeklopt ei,voor de kleur,maar hoeft niet
Serveertip
Lekker met gebakken aardappels en een salade of boontjes.Mijn dochter en ik eten het ook gewoon bij een "kale"pasta.Tagiatelle ofzo.(mijn man is meer zo'n iemand van wat een boer niet kent......)