Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Vijgen met een sinaasappelcreme en rozijnen

Vijgen met een sinaasappelcreme en rozijnen

Door: marianneoud

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2006

Ingrediënten


250 gr rozijnen 1.5 dl port 1 el custardpoeder 2.5 dl magere melk 1 el suiker 100 gr verse ricotta 300 gr magere fromage fraise schil en sap van 1 sinaasappel 1 tl kaneel 16 verse vijgen



Een lekker nagerecht voor de zomer. Lekker met vers fruit en met verse ricotta gedrenkt in de port

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de rozijnen 1 uur in de port weken of tot ze zijn opgezwollen Meng in een steelpannetje de custardpoeder en melk, voeg de suiker toe en roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en blijf roeren tot de custard kookt en dik wordt. Haal de pan meteen van het vuur, schenk de custard in een kom en bedek die met plastic folie. Laat hem afkoelen. Klop de koude custard in de menkom van een Mixer met de verse ricotta en de fromage frais glad. Voeg net voor het serveren de sinaasappelschil, de kaneel en het sap van het rozijnmengsel toe, doe het mengsel over in een pannetje en verwarm het op laag vuur 2-3 minuten. Leg het deksel op de pan en houd hem warm. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant in vieren: Snijd ze slechts voor tweederde in. Doe ze in bakjes of in een grote schaal. Schep 2 volle lepels sinaasappelcreme in het midden van elke vijg, garneer ze met een el warm rozijnmengsel en serveer ze meteen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top