Dim sum van gerookte rivierpaling net sinaasappel, olijven e

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Een recept van Jeroen Meys

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Schil de sinaasappel en snijd er partjes van die even groot zijn als de stukjes paling. Bedek elk stukje paling met een schijfje sinaasappel.
  • Droog de zwarte olijven 2 a 3 uur in de oven op 100 graden. Doe ze daarna in de keukenmachine met een scheutje water en de olijfolie en mix alles tot een gladde massa.
  • Leg de cashewnoten op een ingevette vuurvaste schaal en bestrooi ze met de suiker. Laat ze in een voorverwarmde oven op 180 graden karameliseren tot ze mooi goudgeel zien. Laat ze afkoelen en breek ze n stukjes.
  • Leg op elk bord 4 stukken paling. Garneer ze met de fijngesneden chilipeper en lente-ui. Strooi er enkele cashewnoten omheen en werk af met de zwarte olijfolie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten