Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zoet Brood

Zoet Brood

Door: Christa_Beldman

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2006

Ingrediënten


- 100 gr. boter
- 100 gr. gele basterdsuiker
- 2 eieren
- 100 gr. zelfrijzend bakmeel
- 100 gr. volkoren meel
- 100 gr. walnoten, fijngehakt
- 100 gr. dadels, ontpit en kleingesneden
- 100 gr. stevige appels, geschild en geraspt
- 2 el melk
- olijfolie om in te vetten



Heeft 1 nadeel...is zo op

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. oven voor verwarmen op 180 graden C.
2. bakvorm van 450 gr. invetten en velletje bakpapier op de bodem leggen
3. in kom boter met suiker zacht roeren
4. eieren loskloppen en toevoegen aan botermengsel
5. toevoegen: meel, walnoten, dadels, appels
6. roer de melk door het deeg
7. mengsel in de vorm, bovenkant gladstrijken
8. bak het brood 1 tot 1 1/2 uur in de oven
9. verwijder bakpapier en laat het brood afkoelen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top