Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lolly van ganzenlever met truffel.

Lolly van ganzenlever met truffel.

Door: sophie1215

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-09-2006

Ingrediënten 8 personen



80 gram ganzenlever (gekonfijt of naturel of uit een bokaal)
64 gram zwarte truffel of truffelschilfers.
1 liter gevogelte bouillon
2 blaadjes gelatine


Verder heb je nodig


Sate prikkers.


Een luxe lollige amuse of voorgerechtje, maar wel erg snel gemaakt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel de ganzenlever in acht porties van 10 gram en rol deze tot balletjes.
Rol de balletjes door de fijngehakte truffel of truffelschilfers en plaats ze daarna in de koelkast.

Bereidingswijze

De gelei:
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Kook de bouillon in tot 2/3 en voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, laat deze smelten en verwijder de pan van de warmtebron.
Giet voorzichtig de afgekoelde lauwwarme gelei over de truffelballetjes en zet elk balletje op een prikker.
Plaats de balletjes weer in de koelkast.(bijvoorbeeld in een ruim glas)

Serveertip

Koud serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top