GEKOOKTE SPERZIEBONEN MET SPEKJES

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2006

i.p.v. sperziebonen kan ook princessebonen of slabonen gebruik worden

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g sperziebonen
10 g margarine
zout
peper
nootmuskaat
ontbijtspek
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breek met een groentemesje de punten van de sperziebonen en breek ze zonodig doormidden. Ook lelijkste stukjes eruit snijden.
2. Doe sperziebonen even in koud water en laat een poosje staan en was ze dan goed.
3. Kook sperziebonen in weinig water met zout(weinig zout, want spek bevat ook zout), in ongeveer 15 min. beetgaar en giet de sperziebonen af.
4. Ondoen ontbijtspek ondertussen van zwoerd en kraakbeen en snijd in smalle reepjes. Bak ze nu in een paar druppels olie uit in koekepan op zacht vuur.
5. Doe margarine in pan en voeg sperziebonen weer toe en breng ze verder op smaak met zout en peper en voeg de spekjes toe.
6. Werk de sperziebonen met weinig nootmuskaat af.

Bron

Culinaire vakschool Groningen

Serveertip

Serveer in drievakschaal als onderdeel van hoofdmaaltijd

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten