Kookoo Sabzii

  • Iraans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2006

Een soufllé van verse kruiden, rode bessen en walnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 eieren *
1 tl witte bloem *
1 el gedroogde granberries *
100 gr walnoten *
1 tl zout *
1/4 tl zwarte peper *
50 gr boter of olie *
100 gr fijngesneden lente ui *
8 el fijngesneden peterselie *
8 el fijngesneden koriander *
8 el fijngesneden dille *
1/2 el gedroogde fenegriek
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de bessen in koud water 15 minuten voordat je ze gaat het koken. Laat ze goed uitlekken voordat je ze kookt. Breek de eieren in een schaal, de helft van de olie of boter en alle andere ingrediënten, met de uitzondering van de verse kruiden en fenegriek. Sla hem met een vork alles goed door elkaar. Sla het nog eens hard door elkaar om de smaken van de kruiden goed in de eieren te krijgen. Voeg de groenten, toe en roer het mengsel goed door elkaar tot de groenten zich hebben gemengd.

Bereidingswijze


Zet de oven op 120 graden. Schenk de rest van de olie of boter in een ovenschaal. Schenk het groente mengsel er in. Bak op deze stand in ongeveer 40-45 minuten de Kookoo gaar. Dek het gerecht met aluminiumfolie aan het begin af, om te voorkomen dat de Kookoo uitdroogt. Verwijder de folie halverwege het bakken proces.

Serveertip

Snijd in vierkante stukken voor portie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten