1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Khoresht Ghormeh Sabzii

Khoresht Ghormeh Sabzii

Door: googoosh

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2006

Ingrediënten 4 personen


400 gr verse spinazie *
bos dille *
bos peterselie *
bos koriander *
2 bosjes lente ui, alleen het groen gebruiken *
bos bieslook *
4 tenen knoflook, gepeld en gehakt*
1 bos fenegriek of 1 el *
750 gr lams filet
4 gedroogde limoenen (omani) of,
1 el citroen gras *
1 middenmaat ui, fijngesneden *
1/2 tl geelwortel *
3 el plantaardige olie *
1 el citroensap naar smaak *
200 gram voorgeweekte zwarte ogen boontjes *
peper * zout



Een eenpansgerecht van lamsvlees, spinazie en veel verschillende verse tuinkruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was het vlees en laat het uitlekken. Snijd het groen van de lenteui heel fijn, en bewaar het wit voor andere gerechten. Spoel alle kruiden en de spinazie goed schoon, sla ze droog, en hak alles tezamen fijn. Hoe fijner hoe beter. In de keukenmachine gaat ook prima. Plaats de gehakte groenten in een pan, zet de pan op hoog vuur en roer door de kruiden tot alle water in verdampt. Voeg dan twee eetlepels olie toe en bak in circa 15 minuten de inhoud bruin. Voeg zo nodig nog een el olie toe. (Zorg ervoor dat de kruiden niet verbranden want dan krijg je een bittere smaak aan je stoofgerecht) Neem de pan van het vuur en zet het apart. Wanneer het klaar is zien de kruiden er gedroogd, en niet TE vet uit.

Bereidingswijze

Doe een eetlepel olie en de gehakte uien in een andere pan, en bak tot ze goudbruin. Voeg het vlees, toe en bak het rondom bruinig. Voeg zout, peper en geelwortel toe en roer dit goed door elkaar. Voeg dan de geweekte bonen aan het mengsel toe. Zet de hittestand op middelmatig. Prik een gat in de gedroogde limoenen, leg ze bij het mengsel en voeg ongeveer een halve liter water toe. Voeg de gebraden groenten toe draai de hittestand naar middelmatig en laat, in een ruim uur uur, het garen. Zodra het vlees uit elkaar valt is het gerecht klaar.
Indien u van een zure smaak houdt, een eetlepel citroensap toevoegen aan het einde van het kookproces.



Serveertip

Deze vlees-kruiden-stoof wordt over chelo- rijst geschept en opgediend.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van googoosh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top