Asperges met rode paprika in een jasje van filodeeg

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.

Een soort loempiaatjes!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
100 gr dunne asperges 1 rode paprika, in dunne reepjes 50 gr taugé 2 el pruimenjam (pot) 8 vellen filodeeg 1 eierdooier, geklopt olie, om in te frituren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Doe de asperges, paprika en taugé in een grote mengkom
  • Voeg de pruimensaus toe en meng alles goed
  • Leg de vellen deeg op een schoon werkblad
  • Leg een beetje aspergepaprikavulling aan de bovenkant van elk vel en bestrijk de randen met een beetje geklopte eierdooier
  • Rol het deeg op en druk de uiteinden dicht, zoals met een loempia.
  • Verhit de olie voor het frituren in een grote voorverwarmde wolk.
  • Frituur de pakketjes (2 keer) voorzichtig in 4-5 minuten knapperig in de hete olie.
  • Schep de pakketjes met een schuimspaan op keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Schep ze op hete borden en serveer ze direct.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten