-1 Mango -1 rood pepertje -6 eetlepels suiker
-citroenschil van 1 citroen -zwarte peper -0,5 dl balsamicazijn -2 velletjes gelatine - 2dl volle (griekse/turkse) yoghurt -1 dl slagroom
Bakvormpje(s) voor de bavarois
Overheerlijk toetje door de combinatie van de zcht romige bavarois met de pittige mango.
Zeer apart!
Rasp de citroen, onpit het pepertje en snijdt in ringetjes, klop de slagroom net niet helemaal stijf. week de gelatine in koud water en Los de gelatine op in 2 eetlepels kokend water.
Voeg de yoghurt en de slagroom samen, schep de citroenschil en 1 eetlepel suiker door het mengsel en giet het in de vorm. Laat 2/3 uur opstijven in de ijskast.
Snijdt de mango in dikke plakken en voeg de ringetjes rode peper erbij. De 2 eetlepels suiker erin en zet 5 minuten onder hete grill. Doe ondertussen de balsamicoazijn in een pannetje met 2 eetlepels suiker en een beetje zwarte peper (versgemalen)en laat tot de helft inkoken.
Dresseer de mango met de siroop en schep deze rond de bavarois op een groot bord/schaal.