1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Vlaamse runderlappen

Vlaamse runderlappen

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-08-2006

Ingrediënten 4 personen


600 g niet te vette runderlappen(braadlappen)
1 kleine prei in halve ringen
2 e peterselie, fijn
1/2 t gedroogde tijm(afhangende van de scherpte van geur)
2 kruidnagelen
1 e rode wijnazijn
350 ml donkere bier (Belgische)
30 g boter - 100 g rookspek in dobbelsteentjes
2 uien in halve ringen
1 grote teentje knoflook, fijn
2 pimetkorrelen
2 laurierbladeren
1 t suiker - 250 ml runderbouillon
1 e Franse mosterd
zout
peper


Vlaamse runderlappen
Vlaamse runderlappen

Een variatie op een al om bekende klassieke recept en smaak héérlijk op een koude dag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Vrijf het vlees in met zout en peper en smeer mosterd over runderlappen.
2. Bak spekjes uit op lage vuur en haal uit braadpan.
3. Doe er de boter bij in koekepan en bak vlees goed bruin op middel-hoog vuur aan allebij kanten.
4. Doe het vlees met spekblokjes in stoofpan en voeg de uien en knoflook aan de vet toe in koekepan totdat het kleuren.
5. Doe alle ander ingrediënten erbij behalve de peterselie en verwarm.
6. Voeg toe aan vlees en spek en stoof tot vlees gaar is.
7. Vlak voor serveren word peterselie erdoor geroerd.

Serveertip

Geeft er aardappelen met rodekool erbij. Stoof rodekool met stukjes appel, kaneel en bind vocht met ontbijtkoek.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top