Kabeljauwfilets dugléré

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2006
  • Kabeljauwfilets dugléré

    Kabeljauwfilets dugléré

    Kabeljauwfilets dugléré

In heel wat Parijse brasseries zul je wijting, kabeljauw, Atlantische zalm, zeebaars, pladijs of een andere vissoort ′A la Dugléré′ zien staan. De term betekent dat de vis is bereid met witte wijn, boter, sjalotjes, fijne tuinkruiden en tomaatjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-600 g kabeljauwfilet
-4 tomaten
-100 g sjalotten
-2,5 dl droge witte wijn
-5 dl visfumet
-150 g boter
-1 bosje peterselie, fijngesneden
-peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 478,96 kcal
Koolhydraten 8,02 g
Eiwitten 28,77 g
Vetten 32,12 g

Voorbereiding

-De sjalotjes fijnsnipperen en even in een klontje boter aanfruiten.
-De witte wijn en de visfumet eraan toevoegen, aan de kook brengen en het vuur temperen tot het kooknat nog licht borrelt.

Bereidingswijze

- De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10 minuten pocheren.
- Uithalen en warm houden.
- Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een gladde dikke saus ontstaat.
-Tot slot de peterselie toevoegen.
- De tomaten pellen en ontpitten.
-Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter fruiten.
-Warm houden.

Bron

onbekend

Serveertip

-De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de saus en bestrooien met tomaatblokjes.
- Serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 22-05-2011

Hoi Marc, Deze week je kabeljauw gegeten. Ik heb de tomaat ontveld en toen in blokjes gesneden. Ik heb de tomaat niet gebakken, maar door de saus gedaan. Het smaakte verrukkelijk. Komt zeker vaker op tafel. Bedankt, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 13-05-2011

Voor visfumet kun je toch visfond gebruiken. Dit lijkt me erg lekker en neem ik graag mee. Groet, Petra

elsje384 avatar
elsje384 13-05-2011

wat is visfumet en waar kan je dat kopen?

hilde1007 avatar
hilde1007 04-12-2006

eens iets feestelijks me vis!

nana_c avatar
nana_c 30-08-2006

Ik heb dit recept meegenomen,heel lekker , Jeannine

vis_recepten avatar
vis_recepten 28-08-2006

Ik ga het zeker een keer maken, ziet er lekker uit. Groetjes Paula

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten