1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevulde cakejes

Gevulde cakejes

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2006

Ingrediënten 8 personen


2 eieren2 el melk8 tl lemon curd (chivers, pot 340 g.)poedersuiker om te bestrooienbloem, om te bestuiven100 g. zachte boter100 g. suiker125 g. zelfrijzend bakmeel, gezeefd


Verder heb je nodig


8 diepe ovenvaste eierdoppen


Grappig hapje voor bij de Brunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden C.Vet de eierdopjes in en bestuif ze met wat bloem.

Bereidingswijze

Klop met een mixer de boter, suiker en een mespunt zout. Klop de eieren er een voor een door tot het mengsel mooi luchtig is. Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor en de melk.Vul de eierdoppen tot de helft met het beslag. Schep in elke eierdop 1 theelepel lemon curd. Vul de dopjes tot vlak onder de rand met de rest van het beslag. BAk de cakejes in het midden van de oven in 10-15 min. goudbruin.

Serveertip

Bestrooi met poedersuikerwww.ah.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top