1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. loflasagna

loflasagna

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2006

Ingrediënten 4 personen


5 struikjes lof
1 pond gehakt
paneermeel
beetje slagroom
knoflookpeper
zout
nootmuskaat
beetje ketjap
voorgebakken aardappelschijfjes
zakje bieslookroomsaus van knorr
2,5 ons oude geraspte kaas
1 ons schouderham


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Een waanzinnig lekker simpel te maken recept en ook nog zelf bedacht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het bieslookromsausje volgens gebruiksaanwijzing ( het water kun je vervangen door melk)
gehaktballetjes: doe het gehakt in een kom. voeg daar een beetje slagroom bij. daarna veel paneermeel ( ongeveer half pakje) ongeveer een kleine eetlepel knoflookpeper beetje zout en een kleine scheut ketjap. kneed alles door elkaar en maak er balletjes van ter grote van soepballetjes. bak de balletjes in een droge koekenpan in hun eigen vet.

Bereidingswijze

Leg op de bodem van de schaal een laagje voorgekookte aardappelsschijfjes
leg daarop lofblaadjes van twee struikjes. (bedek daar een laagje van de schaal mee. het echte binnenste van het lofstruikje snijd je in twee├źn en leg je op de blaadjes)
daarna twee plakken schouderham. op de schouderham komt een laagje gehaktballetjes. dan weer alle laagjes opnieuw opbouwen.
eindig met een laagje gehaktballetjes.
op de gehaktballetjes schenk je de bieslookroomsaus. daarover strooi je de kaas. ongeveer 45 min in een hete over ,rond de 200-250 graden.

Serveertip

Heerlijk met een glaasje witte droge wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top