1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. pilaf

pilaf

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2006

Ingrediënten 4 personen


250 gram kipfilet,- 1 blik perzikken op sap, sambal, 2 uien, 2 of 3 tenen knoflook, Ketjap Manis, 2 kleine blikjes tomatenpuré, olijfolie



Deze pilaf maakte mijn moeder vroeger altijd, was en is nog steeds favoriet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes, de uien snipperen, Laat de perzikstukken uitlekken maar bewaar het vocht.

Bereidingswijze

Doe de olie in een pan of wok. Bak hierin de kip gaar. Doe de uien erbij + knoflook uitgeperst en bak mee tot ze glazig zijn. Voeg 2 of 3 theelepels sambal toe en een flinke scheut ketjap manis. Doe daarna de twee blikjes tomatenpure erbij en even goed meebakken. Dan het vocht van de perzikken erbij en doorroeren en even aan de kook brengen. Als het geheel goed door is geroerd, gas laag zetten en even door laten sudderen. Dan de perzikken in stukjes snijden en toevoegen aan het geheel. Dan opdienen.

Serveertip

Wij eten het met rijst en een frisse rauwkost.
Tip: je kan het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celsti


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celsti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top