1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni

Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gr macaroni 750 gr rundergehakt 4 teentjes knoflook, geperst 2-3 el bloem 1 tl zoet paprikapoeder 2 el olijolie 50 gr boter 1 grote ui, in dunnen ringen 250 kleine champignons, gehalveerd 2 el tomatenpuree 2-3 tl djonmosterd 60 ml witte wijn 1.25 dl runderbouillon 185 gr zure room 3 el fijngehakte peterselie



Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni
Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni

Gewoon lekker!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en houd hem warm. Meng met uw handen gehakt, knoflook en wat zout en peper in een kom. Draai balletjes van 2 el gehakt. Meng bloem, paprikapoeder en versgemalen peper in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in gedeelten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Smelt de rest van de boter in de pan en fruit de ui. Voeg de Champignons toe en laat ze gaar worden. Roer tomatenpuree, mosterd, wijn en bouillon erdoor. Doe de balletjes terug in de pan en breng de saus langzaan aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten pruttelen: roer af en toe. Breng op smaak en roer de zure room erdoor. Serveer de balletjes met de pasta en bestrooi ze met de peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top