Runderstoofpot met rozemarijn

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2006
  • Runderstoofpot met rozemarijn

    Runderstoofpot met rozemarijn

    Runderstoofpot met rozemarijn

©Renske54

Een overheerlijke stoof met weinig ingrediënten maar daardoor juist heel verfijnd!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • ruim een pond sukadelappen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vloeibare margarine
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 2 flinke el fijngehakte verse rozemarijn
  • sap van een halve citroen
  • 2 dl rode wijn
  • peper uit de molen
  • zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 grote zoete ui, gesnipperd
  • allesbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bak het in de verhitte olie/margarine in de casserole rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout. Fruit de ui glazig en doe de knoflook en de rozemarijn erbij en fruit die een paar seconden mee. Doe het bouillonblokje erbij en schenk de rode wijn en het citroensap erbij. Laat dit doorwarmen en doe dan het vlees weer in de pan. Laat minstens 2 uur op een heel laag pitje met vlamverdeler stoven, met het deksel op de pan. Maak eventueel nog wat op smaak met zout en peper en bindt de stoofschotel licht met de allesbinder.

Serveertip

Lekker met klassiek gekookte sperzieboontjes en aardappelpuree-torentjes.

Laatste reacties

Martine67 avatar
Martine67 15-09-2014

Wat een super recept is dit. Heb er constant weer succes mee! Dankjewel voor het delen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten