1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Tomatensoep
  5. Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

  • Chinees, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-08-2006

Ingrediënten 4 personen


1 liter kippebouillon
2 grote blikjes tomatenpuree (2 x 140 gram)
250 gram kipfilet van happy kip (of al gaar van de soepkip)
1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel chineese sojasaus (dikker dan Japanse, zouter dan Indonesische)
30 tot 50 gram suiker
75 tot 100 gram appelmoes "extra kwaliteit"
2 theelepels ma?zena
75 gram rijstvermicelli (mihoen) of glasvermicelli (so-oen, van sojabonen)
enkele ringetjes groen van bosui eventueel: mespuntje ve-tsin.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Breng de kippebouillon tegen de kook aan en doe er de kipfilet bij. Laat het vlees op een laag vuur pocheren in vijftien tot twintig minuten. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Als je soepkippevlees gebruikt hoeft dat alleen maar in stukjes te worden gesneden.
Bereid de mihoen of so-oen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel daarna de noedels meteen in een zeef onder koud stromend water, en laat goed uitlekken. Mihoen levert witte noedels op, so-oen blijft transparant (vandaar in het Engels: glass noodles).
Roer het gemberpoeder en ma?zena los met een beetje koud water.

Bereidingswijze

Doe alles behalve de stukjes vlees, gember en ma?zena, en de mihoen in de bouillon. Roer goed tot alles egaal gemengd is. Breng aan de kook. Roer het gember/ma?zenapapje door, giet het dan bij de soep. Roer tot de soep gebonden is. De stukjes kipfilet vlak voor het opdienen toevoegen en even laten meewarmen.
Tot dit punt kan de soep worden voorbereid, zelfs de dag van te voren. Bereid de mihoen dan wel pas vlak voor het opdienen, anders droogt hij weer uit. Als deze soep door kinderen wordt gegeten lijkt het me verstandig de mihoen in kleine stukjes te snijden of knippen (ik gebruik meestal de schaar).

Serveertip

Verdeel de mihoen over de soepkommen en giet er de warme soep over. Strooi er wat ringetjes bosui op. Dien meteen op.
Je vist de mihoen en stukjes kip met eetstokjes uit het kommetje, de soep drink je. Maar je mag de soep ook gewoon met een lepel eten (toch die mihoen maar fijnsnijden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookboekgek1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookboekgek1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top