Aardbeiensoep met cider

  • Nederlands,
  • 10-20 min.

Deze soep is heerlijk in de zomer.
Zowel als voorgerecht of als nagerecht koud het lekkerst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram aardbeien
100 gram basterdsuiker
2 glazen droge cider
beetje kaneel
beetje gemberpoeder
wat aardbeien voor de versiering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de aardbeien schoon en haal de kroontjes eraf.
Houd enkele exemplaren apart voor de garnering en haal hier niet de kroontjes eraf.

Bereidingswijze

Schenk de cider in een pan.
Voeg de aardbeien toe.
Strooi er basterdsuiker, kaneel en gemberpoeder bij.
Kook gedurende 5 minuten op een niet te hoog vuur.
Pureer de massa en dien meteen op, gegarneerd met een hele aardbei.

Serveertip

Laat de soep iets afkoelen voor het serveren.
Koud is deze soep het lekkerst.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maryh avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten