1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kip op Balegemse wijze

Kip op Balegemse wijze

Door: suzy2550

  • Belgisch, Streekgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2006

Ingrediënten 4 personen


4 kippenvleugeltjes
4 kippenbouten
125 g buikspek
15 sjalotten
15 grote champignons
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
2 knoflookteentjes
? l kippenbouillon
? l blond streekbier
1 borrel Balegemse jenever
2 eetlepels bloem
100 g boter
peper en zout
























We serveren een Vlaamse versie van de 'coq au vin'. In plaats van wijn laten we alle ingredi?nten sudderen in een blond streekbier (blonde leffe, duvel...). Je kan dit gerecht ook opdienen met aardappelkroketjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij het spek in blokjes en blancheer het met de gepelde knoflook in kokend water. Fruit vervolgens aan in wat boter en bestuif met een eetlepel bloem.

2. Neem het spek en de look uit de pan en leg de stukken kip erin. Bak ze goudbruin, voeg er de schoongemaakte champignons en grofgehakte sjalotten aan toe en flambeer alles met de jenever.

3. Roer de rest van de bloem los in het bier en giet dat samen met de bouillon over de kip. Kruid met peper en zout en voeg het kruidentuiltje toe.

4. Laat onder deksel op een laag pitje gaar worden. Verwijder het kruidenbuiltje en serveer met rijst.


Serveertip

Als je geen Balegemse jenever hebt (spijtig want zeer lekker) kan je ook makkelijk een andere jenever gebruiken
www.kip.be



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top