spinazie-appelsoep met forel

  • Afrikaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2006

Of spinasie-appelsop met forel, zoals ze in Zuid-Afrika zeggen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 preien
2 zure appels
2 el zonnebloemolie
1.2 kg spinazie (panklaar)
versgemalen zwarte peper
1/2 tl gemalen nootmuskaat
zout
1 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
200 ml kookroom
2 el citroensap
4 gerookte forelfilets
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de prei in smalle ringetjes. Schil de appels en snij deze in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de preiringetjes 4 minuten. Voeg spinazie en appel toe en roerbak 3 minuten totdat de spinazie geslonken is. Voeg peper, nootmuskaat en zout toe. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.

Bereidingswijze

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg 150 ml kookroom en citroensap toe. Snij de forelfilets in reepjes en leg ze in diepe borden of kommen. Schep de soep erop en verdeel de rest van de room erover.

Serveertip

De kippenbouillon kan worden vervangen door visbouillon.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten