1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Gestoofde prei
  5. Visstoofpotje

Visstoofpotje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2006

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper



Visstoofpotje
Visstoofpotje

In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalotten en de knoflook
Halveer de prei in de lengte, was hem goed en snijd in dunne ringen
Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
Snijd de zalmfilet en de kabeljauw in stukken.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook ca. 3 minuten.
Voeg de bouillon, wijn,slagroom, mosterd, laurier en oregano toe.
Laat dit tot 1/3 inkoken.
Voeg de in stukken gesneden vis toe.
Breng alles aan de kook en temper dan het vuur.
Strooi de gesneden prei,kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel op de pan sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en roer er heel voorzichtig de garnalen door.
Pas op dat daarbij de stukken vis niet tot puree worden geroerd.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met aardappelpuree of brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenya


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenya
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top