1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tortilla
  6. Tortilla Espanola

Tortilla Espanola

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-08-2006

Ingrediënten 6 personen


Olijfolie
ca. 600 gram aardappelen (in plakjes of blokjes)
1 a 2 uien (gesnipperd)
4 a 6 eieren
zout
peper


Verder heb je nodig


Een koekenpan,een kom,tortillapan,een groot bord.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen eerst in blokjes snijden en bakken in frituurvet(olie) op 180 graden tot ze heerlijk bruin zijn.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de ui en aardappel in de pan en bak in ca. 8 minuten op een zacht vuur gaar. Roer af en toe om. De aardappelen moeten gaar zijn, maar mogen niet verkleuren.

Klop de eieren met zout en peper in een kom los en voeg dit aan het aardappelmengsel toe. Zorg er voor dat het aardappelmengsel volledig met ei bedekt is: voeg indien nodig nog een extra ei toe.

Zet het vuur zacht en doe de tortillapan dicht. Bak de tortilla ongeveer 10 minuten aan een zijde (totdat het ei bijna helemaal gestold is), schud de pan even heen en weer en draai de tortillapan om. Laat hem vervolgens nog ca. maximaal 10 minuten zachtjes garen en leg de tortilla uiteindelijk op een groot bord.

Serveertip

U kunt desgewenst ook nog wat knoflook of peterselie aan ei-aardappelmengsel toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookboekgek1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookboekgek1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top