Chocolade ricotta taartjes uit de oven

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.

TOP TOP TOP Leuk in schaaltjes te serveren maar ook prachtig in een mooie coupe

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Klop de eieren, eidooiers en suiker schuimig.
  • Smelt de chocolade met de boter au bain marie
  • Klop de gesmolten chocolade geleidelijk door het eimengsel tot het mooi egaal is
  • Schep de ricotta en geraspte sinaasappelschillen door.
  • Spatel de bloem erdoor en schep het mengsel in ingevette schaaltjes met een inhoud van anderhalve dl.
  • Bak de taartjes 20 minuten in een oven van 180 graden tot de buitenkant krokant is en de binnenkant nog enigszins zacht.
  • Bestrooi de taartjes met poedersuiker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten