1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Ijs-chocoladecake met witte chocoladesaus

Ijs-chocoladecake met witte chocoladesaus

  • Engels, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-08-2006

Ingrediënten 4 personen


Voor de Saus:
*500 ml slagroom.
*220 gram witte chocolade (in stukjes gebroken)

Voor de cake:
*4 chocolade muffins doormideen gesneden horizontaal (kant en klaar of zelf bakken)
*4 scheppen vanille ijs
*8 eetlepels kersen (ingelegd in brandewijn of op siroop)
*Witte chocolade sprinkles.
*Evt een scheutje Tia Maria



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Om de saus te maken kook je de slagroom (voorzichtig).
2. Haal de pan van het vuur en doe de chocoladestukjes erin en roer tot het gemolten is.
3. Hol de muffins uit. eg ze in de oven op 180 graden en laat ze in 3 minuten warm worden.
4. Doe in een kom het ijs en de kersen en roer dat goed door zodat je een soort kersenijs hebt.
5. Als je de tia maria gebruikt sprenkel je dit over de cakejes..
6. Vul de muffin met het ijs en doe de bovenkant er weer op.
7. Giet hierover de chocoladesaus en wat chocosprinkles en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top