1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Chocoladetruffels om je vingers bij op te eten

Chocoladetruffels om je vingers bij op te eten

  • Frans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-08-2006

Ingrediënten


150 gr boter , op kamertemperatuur 100 ml room 2 el suiker 250 gr chocola (cacaogehalte 72 procent), gesmolten VOOR DE OMHULSEL: 300-500 gr chocola cacaopoeder


Chocotruffels
Chocotruffels

Ik vond dit echt leuk om te maken, voor de lijn is dit natuurlijk een BOM . Maar af en toe mag je jezelf wel eens verwennen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de boter met de room en de suiker Voeg de gesmolten chocola toe. Klop alles goed en vul er een spuitzak mee Spuit truffels op vetvrij papier en laat die in de koelkast 30 minuten opstijven. Smelt voor het omhulsel de chocola al roerend au bain-marie. Vervang het hete water in de bain-marie door koud water en roer tot de chocola de juiste temperatuur heeft (melkchocola en witte chocola (30-31 graden, puur 32-33 graden C). Dompel de truffels in de chocola en rol ze door het cacaopoeder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top