Avocado met tonijn en noten
- Frans, Voorgerecht
- 0-10 min.
avocado anders dan anders
Ingrediënten 4 personen
3 rijpe avocados, 1 blikje tonijn(naturel, uitgelekt gewicht 150 g),2 eetlepels grofgehakte walnoten + 8 halve, 3 eetlepels creme fraiche 2 citroenen 2 afgestreken theelepels mosterd snufje cayennepeper zoutBereidingswijze
1 citroen uitpersen, 2 avocados halveren, pit eruit en iets verder uithollen, met citroensap besprenkelen. het avocado-vlees fijnprakken, mengen met sap van een halve citroen, fijngemaakte tonijn, creme, gehakte noten,mosterd, zout en cayenne naar smaak. de derde avocado in piepkleine blokjes snijden en erdoor mengen. enkele blokjes achterhouden voor garnering.de massa in de avocadohelften scheppen en decoreren met de halve walnoten, av.blokjes en stukjes citroen
Bron
aangepast recept uit frans tijdschrift
Serveertip
een half uurtje de koelkast in en goed koel serveren