wortel-noten cake

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.

onverwacht lekker.

Recept uit Boodschappen nr 10 2005

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
boter om in te vetten

bloem of paneermeel

50 g walnoten

1 sinaasappel

125 g boter

200 g suiker

1 theel kaneelpoeder

2 eieren

150 g fijngeraspte wortel

snufje zout

150 gr zelfrijzend bakmeel


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm van circa 24 cm

beslagkom, mixer, rasp, keukenmachine of staafmixer

Bereidingstijd: 1 uur 15 min

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC. Vet de cakevorm licht in met boter en bestuif hem met bloem of paneermeel. Klop de overtollige bloem of paneermeel eruit.

Maal de walnoten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.

Pers de sinaasappel, zet 1 eetlepel sap apart en drink de rest op. Eventueel 1 theelepel rap van de schoongeboende schil toevoegen aan het beslag.

Bereidingswijze

Roer de boter zacht met de suiker en klop dit mengsel met de mixer of met de hand tot een luchtige massa.

Meng de kaneelpoeder erdoor en klop de eieren er een voor een door

Schep de gemalen noten en de wortelrasp, een snufje zout en 1 eetlepel sinaasappelsap gemengd met 2 eetlepels warm water erdoor. Spatel het zelfrijzend bakmeel er luchtig doorhee.



Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant iets glad. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Prik er eventueel met een sateprikker in; als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake iets uitdampen en keer hem op een taartrooster.

Serveertip

Snijd in plakken en serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten