Fette col cavolo nero

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2006

Bruschetta met cavolo nero (Boerenkool)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 stronk cavolo nero of boerenkool * 1 teentjes knoflook * 6 sneden grof boerenbrood * olijfolie * zout * versgemalen peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder de taaie middennerven van de bladen van de cavolo nero of boerenkool . Snijd ze in grove repen. kneus vervolgens 1 van de teentjes knoflook.

Bereidingswijze

Breng op een hoog vuur een voor driekwart gevulde grote pan water aan de kook. Doe er de repen cavolo of boerenkool en de gekneusde teen knoflook in, leg er het deksel op, draai het vuur zo nodig iets lager en laat ongeveer 20 minuten koken tot de repen groenten geslonken en gaar zijn. Giet af en laat afkoelen. Knijp daarna zoveel mogelijk water uit de repen groenten en hak ze grof. Rooster het brood. Snijd de overgebleven teen knoflook doormidden en wrijf een kant van de toost stevig in met de aangesneden kant van de knoflook. Schik de sneden toost met de knoflookkant boven op een dienschaal en verdeel er de bladgroenten over. Sprenkel er royaal olijfolie over. Bestrooi met peper en zout en dien direct op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten