Franse Stoofpotje

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2006
  • Franse Stoofpotje

    Franse Stoofpotje

    Franse Stoofpotje

Een makkelijk stoofpotje dat prima smaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-125 g magere dobbelsteentjes spek
-500 g runderbieflappen
-4 dl rode wijn
-1 dl water
-1 teentje knoflook
-6 sjalotjes
-1/2 bakje champignons
-50 g boter
-3 eetlepels bloem
-thijm
-rozenmarijn
-laurier -
peterselie
-zout en peper



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snij het vlees in dobbelsteentjes.
-Snij de sjalotjes in vier stukken.
-Snij de champignons in plakjes en hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

-Bak de dobbelsteentjes spek.
-Haal ze uit de pan en smelt de boter.
-Bak het vlees in de boter bruin, samen met de sjalotjes, knoflook en champignons.
-Als het vlees bruin is moet de bloem in een keer worden toegevoegd.
-Goed door het vlees mengen.
-Giet de wijn en het water bij het vlees.
-Doe de thijm,rozemarijn,laurier en het spek erbij, en laat het geheel op een zacht vuur staan met de deksel op de pan.
-Na 2 uur de zout peper en peterselie toevoegen

Serveertip

heet serveren

Laatste reacties

seferine avatar
seferine 20-11-2016

Hallo Marc, Deze ga ik zeker meenemen en maken. Ik denk dat er van de champignons niks meer overblijft. Laat jouw nog weten wat ik ervan vond. Groet Seferine

Peter_1962 avatar
Peter_1962 20-03-2011

Deze ga ik ook proberen lijk me lekker :)

ollie883 avatar
ollie883 23-08-2006

Ben dol op de franse keuken, dus neem dit recept van je mee. Alleen gebruik ik geen bieflappen, maar sucadelappen, daar bieflappen snel droog wordt. Maar dat zal aan me smaak liggen, toch!!!!! Groetjes Olga

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten