Stoofpot ven rundvlees met donker bier

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Makkelijk te bereiden. Rundvlees heeft altijd wel een tijd nodig om te garen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kilo magere runderlappen, in blokjes
  • 2 el margarine
  • 5 uien, in ringen
  • 2 winterpenen, in plakjes
  • 2 el azijn
  • 2 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 3 plakken peperkoek, in kleine stukjes
  • 1 blokjes runderbouillon
  • 1-2 flesjes donker boer, zoals Westmalle of Grimbergen
  • zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de margarine en bak het vlees bruin. Haal het vlees uit de pan.

  • Bak de uien en winterpeen 3-4 minuten in het bakvet.
  • Voeg het vlees, en azijn, kruiden en peperkoek toe.
  • Kruimel er 1 blokje runderbouillon over en schenk het bier erbij. Het vlees en de groenten moeten bijna onderstaan.
  • Stoof de schotel in ongeveer 2 en een half uur gaar met het deksel op de pan.
  • Verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes en de tijm.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    marianneoud avatar
    marianneoud

    Doorsturen

    Home Recepten