1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelovenschotel

Aardappelovenschotel

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2006

Ingrediënten 4 personen


-4 grote aardappelen
-8 sneetjes gerookte ham
-300 g geraspte kaas (mengeling van bijv, gruyere, emmental)
-boter, peper



Een ideale ovenschotel om uw koude winteravonden op te warmen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Kook de geschilde aardappelen, maar zorg dat ze nog vrij vast blijven.
-Snijd ze in rondjes en leg ze in een schotel
-beleg ze met stukjes ham en dan met geraspte kaas.
-Beleg dan opnieuw met een laagje aardappelen, enz.
-Eindig met de geraspte kaas.
-Kruid met peper en leg er enkele stukjes boter op.

Bereidingswijze

-Laat gedurende 15 a 20 minuten gratineren in een oven op 200 C.

Serveertip

Dien op met een groen slaatje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top