1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Duifje met gebakken hopscheuten

Duifje met gebakken hopscheuten

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2006

Ingrediënten 4 personen


-4 duifjes,
-500 g hopscheuten,
-2 dl gevogeltebouillon,
-1 dl droge witte wijn,
-2 sjalotten,
-4 blaadjes salie,
-50 g boter,
-zout en peper.
Voor de taartjes:
-1 kg vastkokende aardappelen,
-50 g boter,
-zout en peper.


Verder heb je nodig


4 ringen of 4 taartvormpjes van 12 cm diameter


We serveren dit klassegerecht met een aardappeltaartje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


-Schil de aardappelen,was ze, en snijd ze in dunne schijfjes.
-Breng op smaak met zout en peper en vermeng ze met gesmolten boter.
-Vul ringen van 12 cm diameter met de aardappelen (of taartvormpjes), en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200?.

*Bestrooi binnen- en buitenkant van de duiven met zout en peper.

Bereidingswijze

-Leg op elke duif een stukje boter en bak 25 minuten in een voorver-warmde oven van 210?.
-Laat het vlees 10 minuten rusten, snijd de borsten en de billen van de karkassen en houd ze warm.
-Hak de karkassen in grove stukken en laat ze bruin bakken in klontje boter.
-Deglaceert de pan met de wijn en de bouillon en laat voor de helft inkoken met de helft van de gesnipperde salie.
-Haal de saus door een zeef en breng ze op smaak met zout, peper, en de overgebleven salie.
-Bak de gekuiste hopscheuten gaar in 5 minuten in een klontje boter.
-verwarm het vlees eventjes in de saus

Serveertip

Meteen serveren met groentjes en de aardappeltaartjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top